enquete
 
Bekkema
 
warrenhove
 
damhus
 
bewegingscentrum
 
abd pluskrant banner
 
humanitas
 
museumdr8888
 
smelneserfskip
 
meldij
 
rebbers
 
Uitinmedia

 Lindeboom

 

nieuwsbrief sunenz

Trudy Dehue over Stoornissen die toeslaan

Dinsdag 17 oktober aanstaande is mevrouw Trudy Dehue te gast in het Filosofisch Café Drachten. Dehue was van 1995 tot juli 2016  hoogleraar wetenschapstheorie aan de Universiteit van Groningen en kreeg landelijke bekendheid door haar boek: De depressie-epidemie. Hoewel ze met emeritaat is, heeft ze het druk met het geven van lezingen, gastcolleges en optredens bij congressen en in de media. De werkgroep van het Café is zeer verguld met haar komst en verwacht veel publiek.

Mevrouw Dehue richt zich in haar betoog met name op het taalgebruik in de psychologie en psychiatrie. Persoonlijkheidsstoornissen worden soms voorgesteld als een soort virussen die rondwaren in de wereld. Men stelt bijvoorbeeld dat depressie X procent van de mensen treft, dat ADHD zich ook kan uiten in alleen maar dromerigheid, of evengoed onder 60-plussers kan ‘toeslaan’. Trudy Dehue laat zien dat dit taalgebruik een begrijpelijke maar zeker niet onschuldige gewoonte is.

De bijeenkomst vindt plaats in de Brede School De Drait te Drachten (Flevo 190) en begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). De entree bedraagt € 8,00 (inclusief consumpties). Jongeren betalen € 5,00. Aanmelden is niet nodig.

Zie voor meer informatie: www.filosofischcafedrachten.nl