enquete
 
Bekkema
 
warrenhove
 
damhus
 
bewegingscentrum
 
abd pluskrant banner
 
humanitas
 
museumdr8888
 
smelneserfskip
 
meldij
 
rebbers
 
Uitinmedia

 Lindeboom

 

nieuwsbrief sunenz

mosJitze Wijbenga clubkampioen driebanden

 Het jaarlijkse clubkampioenschap driebanden (19 deelnemers) kenmerkte zich door vele verrassende uitslagen. Na de voorronden in poules mochten de overgebleven zestien deelnemers in een afvalsysteem uitmaken wie als beste uit de titelstrijd zou komen.

Zo moesten Henk de Groot, Sipke Lindeboom,Albert Hoekstra, Peter Hoekstra, Sipke Zuidema, Kees Kooyman, Joke van der Meulen en Gerard Beerling al na de eerste het veld ruimen.

In de daarop volgende ronde waren Sietze Van der Molen, Martin Liefrink, Okke Booij en Sjouke Kramer niet opgewassen tegen hun opponenten.

De Laatste vier maakten er een bijzonder spannende eindfase van. Hans Veugelers had een driesetter van vijf caramboles nodig voor de overwinning op Henk de Vries, terwijl Jitze Wijbenga ook pas na drie sets won van Jan Hovenga.

Voor de 3e en 4e plaats maakten Henk de Vries en Jan Hovenga er een titanenstrijd van. Pas na drie sets moest Henk de Vries buigen. De finale tussen Jitze Wijbenga en Hans Veugelers bood ook een summum aan spanning. In een driesetter bleek Jitze Wijbenga de taaiste te zijn en mag hij een jaar op de wisselbeker passen. Ondanks de spannende partijen had het toernooi een vlot verloop. Om 16.15 uur werd de laatste en winnende carambole gemaakt.

De uitslag:

1. Jitze Wijbenga,

2. Hans Veugelers,

3. Jan Hovenga,

4. Henk de Vries