Lease auto\’s: waarom zijn ze zo gewild?

lease.auto is erg populair. Niet voor niets, want er zijn een hoop voordelen aan verbonden! In dit blog artikel lees je alles over lease auto's: wat ze zijn, waarom ze zo gewild zijn en wat de voordelen van leasing een auto zijn.

Wat is een lease auto?

Een lease auto is eigenlijk gewoon een huurauto. Je betaalt maandelijks financial lease aan de autodealer of leasemaatschappij en daarmee heb je recht op gebruik van de auto. De duur van het contract is meestal twee tot vier jaar.

Waarom kiezen voor een lease auto?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om te leasen in plaats van te kopen. Zo is het bijvoorbeeld fiscaal erg aantrekkelijk: je mag de leaseauto als bedrijfskosten opvoeren. Daarnaast hoef je geen grote som tegelijk uit te geven, want je betaalt maandelijks een vast bedrag. Tot slot zijn lease auto's vaak nieuwere modellen met minder kilometers op de teller, waardoor ze minder onderhoud vragen.

Wat voor auto's kun je leasen?

Je kunt tegenwoordig bijna alle soorten auto's leasen, van kleine personenauto's tot grote SUV's. Ook voor bedrijven is het leasecontract interessant: je kunt namelijk meerdere auto's tegelijkertijd leasen.

Hoe krijg je een lease auto?

Je kunt bij verschillende dealers of leasemaatschappijen terecht om een lease contract af te sluiten. Meestal moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen, zoals een minimale leeftijd of een bepaald inkomen.

Wat zijn de voordelen van leasing een auto?

We hebben al wat voordelen genoemd, maar er zijn nog meer pluspunten te noemen. Zo hoef je bijvoorbeeld geen afschrijving op de auto te berekenen en is het mogelijk om extra kilometers in te kopen. Ook verzekering en onderhoud zitten vaak inbegrepen bij het leasecontract.

Hoeveel kost een lease auto?

Het maandelijkse bedrag dat je betaalt, is afhankelijk van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan het type auto, de looptijd van het contract en of je extra kilometers in wilt kopen. Wil je precies weten wat jouw leaseauto gaat kosten? Neem dan contact op met een leasemaatschappij of autodealer!

De voordelen nog even op een rijtje:

– Fiscaal aantrekkelijk

– Geen grote som ineens uit te geven

– Vaak nieuwere modellen met minder kilometers op de teller

– Je mag de leaseauto als bedrijfskosten opvoeren

– Onderhoud en verzekering zitten vaak inbegrepen bij het leasecontract.

Kortom, er zijn genoeg redenen waarom een lease auto erg gewild is! Heb jij er ook al over nagedacht om te leasen?

Related Posts

De leukste ideeën voor een weekendje weg

Soms wil je graag op vakantie, maar wil je liever niet te ver hoeven reizen. Een weekendje in Nederland of net over de grens in België is…

Beginnen met beleggen: broker zoeken

Veel mensen zijn tegenwoordig bezig met beleggen en dit is voor iedereen mogelijk. In het verleden deden vooral ouderen het, maar tegenwoordig zijn er ook veel jongeren….

Loungeset: onmisbaar in je tuin

Wie wil er nu niet genieten van de zon in eigen tuin? Met een mooie loungeset sale creëer je direct die fijne lounge-sfeer. Maar wat is eigenlijk…

Berekening hypotheek: hoeveel kun je lenen?

Als je een hypotheek gaat aanvragen is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Je wilt namelijk niet voor verrassingen komen te staan als de bank je…

Wat komt er allemaal kijken bij het kopen van kleding?

Wanneer je kleding gaat kopen, komt hier een hoop bij kijken. Het kopen van de juiste kleding is logischerwijs erg belangrijk omdat iedereen kleren nodig heeft. Niet…

Met black bananas kleding kies je voor kwaliteit in de urban style

Als je op zoek bent naar kleding van het moderne merk zoals bijvoorbeeld het black bananas shirt heren of de black bananas hoodie heren, vind je online…